keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Elämää Filppareilla

Bartonissa vietin neljä yötä. Otin vain rennosti, olin biitsillä ja mukana paikallisten elämässä. Myimme siellä tuotettuja helmiä turisteille ja kuskasimme erilaisia porukoita veneellä milloin minnekin. Teimme ruokaa, söimme porukalla ja sateisina päivinä korjattiin venettä. Tapana oli myös katsella kukkotappeluita ja lyödä vetoa voittajasta. Joka ilta kokoonnuttiin porukalla keskustelemaan päivän tapahtumista.

Filippiineillä pääuskonto on katolilaisuus. Jos muslimimaissa herättiin viiden aikaan Allah -ylistyksiin, niin Filippiineillä kirkonkelloihin. Satuin vielä asumaan ihan kirkon vieressä, joten kuulin myös rukoukset, joita kirkossa lausuttiin.
 

Katolilaisuus näkyi myös sairaalassa, johon "pääsin" tutustumaan, kun paikallisen kaverini serkku joutui moottoripyöräonnettomuuteen. Sairaalan seinillä oli paljon joulukoristeita ja tekstejä raamatusta. Sairaanhoitajien työtä oli myös mielenkiintoista seurata. Suojakäsineiden käyttö ei ainakaan ollut prioriteettilistalla, sen sijaan kaikilla hoitajilla oli suusuojukset koko ajan päällä. Potilaiden yksityisyydensuoja oli myös aika kyseenalainen, kun sairaalaan mentäessä piti näyttää listalta potilaan nimi, jota ollaan menossa tapaamaan. 
 

Bartonissa järjestettiin isot Miss Gay -kilpailut ja osallistujilla oli kuvaukset rannalla. Kuvassa näkyvät kilpailijat ovat kaikki siis miehiä :D
 

Eilen saavuin tänne Thaimaahan, jossa vietän pari viikkoa. Sitten pikavisiitti Balille ennen joulun viettoa Kambodzassa. Surullista oli taas lähteä kun on tutustunut niin ihaniin ihmisiin, mutta toisaalta kiva päästä uusiin maisemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti