lauantai 3. joulukuuta 2016

Koko reissun paras ateria

Olin varannut itselleni perjantaiksi kurssin, jossa opeteltiin tekemään Balilaista ruokaa. Ajattelin saavani siitä vinkkejä omaan ruuanlaittoon, koska tällä hetkellä se on luokkaa kanafilee uuniin ja Uncle Benz valmiiksi annosteltu riisipussi kiehumaan. 
 

Kurssi oli ihan huikea! Voin suositella todella, jos liikkuu täällä päin. Kävimme ensin markkinoilla tutustumassa täällä tuotettuihin hedelmiin, mausteisiin ja vihanneksiin. Raaka-aineet oli kuitenkin hankittu jo valmiiksi, koska teimme 7 erilaista ruokalajia.
 
 
Kurssi järjestettiin pienessä kylässä 10 minuutin ajomatkan päässä Ubudin keskustasta. Yksi järjestäjistä kertoi yleisesti Balista, sen uskonnoista, historiasta ja maanviljelystä.
 

Sen jälkeen pääsimme itse ruuanlaittoon. Käytettävät raaka-aineet kerrattiin läpi ja meidät jaettiin työpisteille valmistamaan niitä. 
 

Jokainen sai valmistaa pareittain pienen määrän kutakin ruokaa, jonka jälkeen ne yhdistettiin. Valmistuksen ohessa kurssin pitäjä kertoi lisää tietoa raaka-aineista ja niiden valmistuksesta ja saatavuudesta. Kaikki sujui ongelmitta ja sain jopa kiinni ideasta, että ruuanlaitto voi olla hauskaa.
 

Lopuksi saimme syödä tekemämme ruuat ja voin kertoa, parempaa kuin missään ravintolassa. Kurssi oli muutenkin järjestetty yllättävän hyvin, ottaen huomioon paikallisen tason vastaavissa aktiviteeteissa. Mielestäni oli parasta, miten aito tunnelma oli onnistuttu säilyttämään. Järjestäjät puhuivat sujuvaa englantia ja näyttivät myös itse nauttivan työstään. Saimme lopuksi kaikki reseptit mukaan. Toivottavasti saan vielä kiinni tästä ruuanlaittofiiliksestä, kun palaan kotiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti