sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Bali

 

Kuta Beach, turistirysä. Lentokentällä about sata taxinkuljettajaa hyökkäsi kimppuumme tarjoten kyytiä hotellille. Paikallisen opastuksella saimme hinnan tingattua suht alas, mutta myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että halvemmallakin olisi kuulunut päästä. Sama meininki jatkui keskustassa. Kadut ovat täynnä myyntikojuja, ravintoloita ja baareja ja jokaisen putiikin edustalla tullaan repimään hihasta. Aluksi se ärsyttää, mutta siihen tottuu. 

 

Yövymme täällä paikassa nimeltä Suka Beach Inn. Aika perusmesta 5€/yö hinnalle. Suihkusta tulee viileää vettä ja peittoja ei ole, näin myös elämäni isoimman torakan täällä. Siedätyshoitoa.

 

Ensimmäisenä päivänä lähdimme katsomaan biitsiä ja ennenkuin huomasimme, oli surffiopettaja jo myynyt meille kurssin. Surffaaminen oli ihan mieletöntä ja paikalliset opettajat olivat superkivoja! Se onnistumisen tunne, kun hallitset laudan ja pääset aallon päälle edes hetkeksi aikaa, se täytyy kokea vielä uudestaan. 

 

Merivettä tuli ehkä hörpättyä sen verran, että  itselleni lounaaksi maistui vain 2x Precosa + Imodium. Teimme myös amatöörivirheen olemalla keskipäivän auringossa merellä, tuloksena palaneet pakarat ja naamat. Nice.

 

Tutustuin KL-Bali lennolla paikalliseen opettajaan. Parin tunnin lento meni hujauksessa, kun kuuntelin hänen elämäntarinaansa, hän kertoi opiskelleensa teologiaa, psykologiaa ja filosofiaa. Nykyään hän työskentelee opettajana katolilaisessa koulussa ja avustajana maahanmuuttajien kanssa. On niin mielenkiintoista tutustua eri maiden kansalaisiin ja kuulla heidän tarinoitaan, se jos joku avartaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti