torstai 15. syyskuuta 2016

Malesia

Malesiassa on monia uskontoja, valtaosa asukkaista on muslimeja. Eilinen taksikuskimme kertoi, että muslimiksi voi kääntyä mutta on laitonta vaihtaa islaminuskosta muihin uskontoihin. Mielenkiintoista. Hän myös totesi, että vaikka Malesiassa monia uskontoja onkin, ne eivät aiheuta väkivaltaisuuksia tai sotia ihmisten välillä. 

 
 

Tänään kevyiden 13 tunnin yöunien jälkeen olimme tutustumassa Hindulaiseen nähtävyyteen Batu Caves:iin. Patsas on maailman suurin ja tehty teräksestä ja kultamaalista. 272 portaan päässä luolissa oli hindulaisten jumalien temppeleitä. Ulkopuolella krääsäkojuja.

 

Ihmisiä ei ollut onneksi tungokseen asti, ilmasto oli sen sijaan mukavan kuuma ja kostea. Portaiden kiipeämisen jälkeen olimme kuin neljä soijapapua.

 

Uskontoon liittyen on maassa monia rajoituksia. Cavesille ei ollut mahdollista mennä shortseissa, mutta huivin sai vuokrata ihon peitoksi maksua vastaan. Joidenkin temppeleiden kohdalla piti ottaa kengät pois. 

 

 

Julkiset hellyydenosoitukset eivät ole suotavia, näköjään myöskin purkan syöminen on pahasta. Junassa oli kaksi vaunua varattu pelkästään naisille. Menimme yhteen niistä ja tosiaankin sinne tulleita turistimiehiä pyydettiin ystävällisesti poistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti