keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Lombok

Reilut kolme tuntia myöhässä olleen lennon jälkeen saavuimme väsyneinä Lombokille. Ilta oli jo pitkällä, joten majoituimme vain hotelliin ja kävimme nukkumaan. Minun ja Idan huoneessa haisi aivan jäätävästi home ja aamulla olo oli todella tukkoinen, joten päätimme vuokrata skootterit ja majoittua hieman kauemmas toiseen hotelliin. Ratkaisu oli oikea, koska kyseinen Santai Homestay on aivan ihana. Sitä majapaikkaa voin todella suositella. 
 

Lähdimme katsomaan Lombokilla olevia maisemia, jotka olivat huikeita. Vuoristoa ja turkoosia merta, sitä ei Suomessa nää tällä levelillä. 
 
 

Huikeista maisemista huolimatta fiilis on täällä todella erilainen kuin Balin Kuta Beachilla. Pääuskontona Lombokilla on Islam, se näkyy moskeijakutsuina ja huivipäisinä naisina. Keskustasta kauemmas mentäessä en kokenut itseäni länsimaalaisena todellakaan tervetulleeksi, vaikka koitinkin nätisti hymyillä. Paikallisilla oli tuima ilme ja raha mielessä. Kaikenlaisilla verukkeilla koitetaan pyytää lisämaksua about kaikesta. Ilmeisesti saarella on valtion sisäisiä ristiriitoja ja asukkaat ovat todella kyllästyneitä turisteihin. Kuulin myös, että saaren "keskusta" on sijainnut ennen eri paikassa kuin nykyään ja valtio on siirtänyt sen nykyiselle paikalle epäselvistä syistä. Erikoista. 
 
 

Toisena päivänä Lombokilla lähdimme heti aamusta surffaamaan. Olin aiemmin ajatellut, että on mahdotonta päästä edes seisomaan laudan päälle mutta olen todennut, että sen oppii kyllä nopeasti! Loppuvaiheessa sain jo hieman käännyttyäkin.
 
 
 

Surffaamisen jälkeen menimme syömään vuorille näköalaravintolaan.
 
 
 
Huomenna aamulla on jännittävät tunnelmat, kun lähdemme valloittamaan Mount Rinjania. Jotkut paikalliset sanoivat, että kyseinen tulivuori on ollut hetki sitten aktiivinen. Olen myös kuullut, että useat keskeyttävät puolessa välissä kiipeämisen maaston haastavuuden vuoksi. Katsotaan pääsemmekö alkumetrejä pidemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti