keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Adam's Peak

Pari päivää sitten lämmittelimme Little Adam's Peakilla vaelluslihaksia, nyt oli vuorossa The Real One. 2240metrin korkeudessa ja 5500 portaan päässä sijaitsi määränpäämme, johon olimme suunnitelleet menevämme katsomaan auringonnousua.

Vuori on sekä buddhalaisten, että hindujen pyhiinvaelluspaikka ja vuoren huipulla olevan jalanjäljen kerrotaan kuuluvan jollekin eri uskontojen jumalista. 
 

Aloitimme kiipeämisen klo 2.30 aamuyöllä pimeydessä. Pysähdyimme välillä juomaan vettä ja saamaan rukousnauhoja munkeilta, jotka päivystivät reitin varrella. Reitti oli muutenkin täynnä buddhan patsaita, ihan pieniä ja valtavan suuria. Alkumatka oli suhteellisen tasaista ja loppua kohden portaat jyrkkenivät paljon. On vaikeaa kuvitella vanhoja naisia ja miehiä flipflopeissaan kiipeämässä rinnettä ylös, niinkuin he tekevät uskonsa puolesta. Parhaassa tapauksessa heillä on kuulemma lapsikin vielä kannettavana.
 
 
 

Olimme offseason aikaan kiipeilemässä, joten saimme olla rauhassa taskulamppuinemme reitillä. Jotkut eivät suositelleet huipulle kiipeämistä, koska sateen todennäköisyys on suuri, mutta säästyimme kastumiselta ja näimme upean auringonnousun.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti