lauantai 8. lokakuuta 2016

Ristiriitainen kaupunki

Singapore kaupunkina herättää ristiriitaisia fiiliksiä. Puhtaus ja järjestelmällisyys ovat arvostettavia asioita, niitä kaipaa usein lomamatkoillakin kotosuomesta. Samoin on ihmeellistä, miten tämä kaupunkivaltio on taloudellisesti niin kehittynyt verrattuna muuhun Kaakkois-Aasiaan. Toisaalta jyrkät rangaistukset ja isot sakot pienistäkin rikkeistä ovat hieman liikaa. Kuolemantuomio on käytössä ja luin jostain, että ihmisiä teloitetaan täällä asukaslukuun nähden eniten maailmassa.
 

Kuolemantuomio ei kuitenkaan ole reissaajilla pelkona, koska suunnitelmat ovat muualla, kuin huumebisneksessä. Sakot saattaa kyllä rapsahtaa, jos erehtyy juomaan kahvia metrossa.
 

Kävimme eilen katsomassa miltä Sentosan saarella näyttää. Saari on kokonaan ihmisten rakentama ja se vaikuttaa kokonaisuudessaan suurelta huvipuistolta kaikkine aktiviteettimahdollisuuksineen. 
 
 
Kurkistimme myös Chinatownissa sijaitseviin buddha- ja hindutemppeleihin, jotka olivat molemmat todella näyttäviä. Tänään on viimeinen päivä ennen kuin pakkaamme taas rinkat, joten illalla suuntaamme varmasti Rafflesiin, jossa ohjelmana on Singapore Sling.

PS. Parin päivän päästä ollaan oltu jo kuukausi reissussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti