lauantai 1. lokakuuta 2016

Totuus Trawanganista

Neljän tytön saapuminen Gili Trawanganille ei mennyt ihan smoothisti, emme löytäneet varaamaamme hotellia sitten millään. Aurinko porotti taivaalta ja asteita oli ihan liikaa rinkan kanssa kävelyyn. Paikallisten apu oli tarpeen, koska google mapsikin näytti aivan mitä sattuu. Onneksi lopulta löysimme Giliku -hotellin ja pääsimme majoittumaan.
 

Trawangan on pieni saari, jonka pyöräilee helposti päästä päähän. Rannat ovat täynnä hotelleja, ravintoloita ja tourist officeja. Rantahiekka on valkoista ja meri turkoosia. Aktiviteetteja haluavalle täällä on kaikkea vesiurheilusta kokkauskurssiin ja hierontaan. Yöelämää olisi tarjolla runsaasti ja iltaisin näkeekin paljon surffaripoikia hihattomissa paidoissa kiertämässä baareja. Autoja tai mopoja saarella ei ole, turisteja kuljetetaan hevoskärryillä paikasta toiseen.
 
 
Jälleen kerran islaminusko näkyy paheksuvina katseina, kun olet bikinit päällä rannalla ja isona valkoisena moskeijana, joka herättää klo 4 aamulla kaiuttimista kuuluvalla rukouksella. Alkoholia saarella kuluu uskonnosta riippumatta runsaasti ja kannabista ja sieniä saavat myös halukkaat. 
 
 
 

Olemme viettäneet tarjontaan nähden varsin rauhallista elämää täällä. Itse olen jo odottanut rannalla makoilua ja kirjan lukemista tovin, täällä sitä pääsee toteuttamaan. Odotin saarelta hieman rauhallisempia puitteita, mutta kyllä täältäkin hiljainen spotti löytyy aamupäivällä rannalla puun varjossa. Pyörät olemme myös vuokranneet, niillä on hyvä rämistellä pitkin kuoppaisia katuja katsomaan auringonlaskua. 
 
 
 

Mount Rinjanista meillä on luotettavana tietona ainoastaan tämä näky.
 

Vaikkemme asiantuntijoita olekaan, vaikuttaa pilven muoto pahasti siltä, että vuorella olisi aktiivisuutta. Joillakin nettisivuilla on myös ilmoitettu hälytystilan olevan vielä päällä. Alamme menettää uskoa siihen, että vuorelle pääsisi kiipeämään. Paikalliset matkanjärjestäjät kyllä vakuuttavat, että nyt on juuri hyvä hetki mennä vuorelle koska sää on kirkas. Juu u. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti