tiistai 11. lokakuuta 2016

Sri Lanka

Niin taas lähdimme ultimaattisesta järjestelmällisyydestä hallittuun kaaokseen, kun matkustimme Singaporesta Sri Lankalle. Olimme perillä alkuyöstä ja meillä oli varaus yhdeksi yöksi lentokentän läheltä. Hotels.comin kautta tekemämme varaus ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa, osoite ja paikan puhelinnumero oli merkitty nettiin aivan väärin. Taksikuskilla ei ollut myöskään hajua, missä kyseinen paikka sijaitsee ja hetken päästä ajelimmekin ympäri kyliä taksin, tuktukin ja kolmen paikallisen miehen kanssa ja koitimme kysellä ihmisiltä missä majoituksemme on. Päädyimme lopulta onneksi perille ja kävimme suoraan nukkumaan. 
 

Vaikka arvostankin Suomessa omaa tilaa, niin tällaisen yhteisöllisyyden näkeminen ja ihmisten avuliaisuus tuo kieltämättä hyvän mielen. 
 

Aamupäivällä lähdimme lentokentälle hakemaan Vilmaa ja suuntasimme siitä suoraan junalle, joka lähti viemään meitä Aluthgamaan. Junissa on ovet auki kuumuuden vuoksi ja meille kerrottiin, että pari päivää sitten joku turisti oli satuttanut itsensä roikkumalla ovesta ulkona junan liikkuessa. Itseasiassa kirjoitan tällä hetkellä postausta junassa istuessani ja äsken juna pysähtyi ja ihmiset lähtivät juoksemaan ulos. Kysyimme paikalliselta mitä tapahtuu ja hän kertoi, että on sattunut onnettomuus ja että niitä tapahtuu usein. Myöhemmin joku sanoi, että ihminen kuoli.
 
En yhtään ihmettele, että vahinkoja sattuu. Ihmiset hyppivät junaan ja bussiin sen ollessa liikkeessä, eikä se näytä erityisen turvalliselta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti