perjantai 14. lokakuuta 2016

Viinin metsästys

Pari wifitöntä päivää on vietetty ja tälläkään hetkellä netti ei oikein toimi. Sri Lanka on osoittautunut ihanaksi paikaksi niin ilmaston, kuin yleisen fiiliksenkin perusteella. Vietimme toisen yön Bentotassa, josta olimme varanneet huoneen sen perusteella, että sieltä kuulema saa paikanpäällä valmistettua kookosviiniä. Viiniä emme kuitenkaan etsinnöistä huolimatta löytäneet ja päädyimme jatkamaan matkaa heti seuraavana päivänä Akuralaan. Siellä oli kerran vuodessa järjestettävät hindu/buddhafestarit, joita pääsimme seuraamaan. Kulkue kesti monta tuntia ja esiintyjät oli jaettu ilmeisesti kylien mukaan. Norsuja oli yli kymmenen ja niiden kyljissä olevissa lapuissa luki, kuka eläimen omistaa.   
 
 

Olimme ainoat asiakkaat majapaikassamme ja paikan omistaja kuljetti meitä pitkin kulkuetta. Hän omisti yhden norsuista ja näytti ylpeänä lappua, jossa luki hänen nimensä. Juhlan jälkeen söimme ja omistaja kysyi, haluammeko maistaa paikallista kookosjuomaa. Ajattelimme heti, että kyseessä on nyt paljon puhuttu viini, mutta jouduimme pettymään omistajan näytettyä Coconut Arrack -viskipulloa. Juoma oli aivan järkyttävää ja jouduin kaatamaan puolet vaivihkaa maahan.
 
 

Akuralasta suuntasimme Hikkaduwaan, josta olimme varanneet majoituksen pariksi yöksi. Siellä olimme testaamassa Lankan yöelämää muiden reissaajien kanssa, mutta kookosviiniin emme vieläkään törmänneet. Onkohan netistä lukemaamme viiniä edes olemassa?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti