maanantai 10. lokakuuta 2016

Budjettimatkailijan Singapore?

Meillä ei ollut ajatuksena edes käydä Singaporessa, vaan varasimme lennot aika extempore. Hintataso on korkea, mutta jos ei tarvitse yöpyä luxushotelleissa tai shoppailla kalleimmissa merkkiliikkeissä, pärjää pienellä budjetilla yllättävän hyvin. Mielestäni saimme kaupungista niin paljon irti, kuin halusimme.
 

Asuimme vierailumme aikana hostelleissa. Varsinkin Moni Gallery -hostellia voi todella suositella, ilmapiiri oli siellä rento ja huoneet halpoja. Yleisesti maksoimme majoituksesta 9-13€/ yö.
 

Mukava asia hostelleissa on se, että paikallisiin tutustuu helposti ja heidän kauttaan pääsee kuulemaan ja näkemään millaista elämä Singaporessa oikeasti on. He osaavat myös kertoa, minne kannattaa mennä ja mitkä nähtävyydet skipata. Eilen päädyimmekin Rafflesin sijaan tunnelmalliselle pikkukadulle Esplanadessa, jossa drinkitkin olivat puolet halvempia. Näyttävän Gardens by the Bayn jälkeen oli mukava nähdä kaupungista inhimillisempääkin puolta. Kävimme myös uimassa pienen matkan päässä hostellilta olevassa uima-altaassa kerrostalojen keskellä, sinne pääsi ilmaiseksi.
 
 

MRT- lipuissa säästimme ottamalla vain yksittäislippuja, kolmen päivän liput olisivat tulleet kalliimmiksi. Nähtävyyksiä kierrellessä keskityimme fiilistelemään tunnelmaa ja maisemia sen sijaan, että olisimme ostaneet ylimääräisiä lippuja paikanpäällä nähdäksemme jotain enemmän. Lenkkeillessä tutustuu kaupunkiin myös aivan toisella tavalla. 
 

Singaporessa voi ruokailla todella halvalla, jos siihen kiinnittää huomiota. Teimme ruokaa itse ja välillä söimme ostoskeskusten food courteissa. Shoppailu on jo itsessään aikamoinen nähtävyys täällä. Ostoskeskukset ovat valtavia luisteluratoineen ja Gardens by the Bay:n ostoskeskuksessa on myös joki, jonka varrelta sai vuokrata pikku veneitä. 

Emme nähneet kauheasti vaivaa säästääksemme pennosia ja teimme kaikkia niitä asioita, mitä halusimmekin. Pääasia reissussa on kuitenkin nauttia ja tutustua kaupunkiin sellaisena kuin se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti